Sunday, December 20, 2009

Bangkok - Second Day

Academical Session

The session started at 9.00am until 4.00pm. Started with welcoming ceremony, perkongsian kajian remote sensing by Dr Honda Kyoshi dan Dr pelawat dari Jepun Dr Yoshikazu at their auditorium. Selepas itu melawat makmal komputer, melihat teknologi yang digunakan, software dan sebagainya.

Asean Institute of Technology(AIT) is not belongs to kerajaan Thailand tetapi negara-negara Asean, cuma kedudukannya adalah di Thailand. 40% dari pelajar adalah warga Thailand dan yang lain-lain adalah dari negara-negara Asean mostly Iran dan ada juga dari luar Asean. Biasiswa pelajar di AIT ditaja oleh negara-negara Asean.

Remote Sensing and GIS field of study are in the School of Engineering & Technology.

In the auditorium. Yana and Yan versi khusyuk.

Dr Honda..... Ada beberapa journal Remote Sensing published by him. The mantap one. Gambar kat tangga jugak yang diambil. Khusyuk dalam auditorium sampai tertutup mata. penat travel...


Dalam makmal remote sensing. Lab di FKSG lagi kondusif mungkin. Jadi belajar kena lebih rajin sikit kot.


Berbasikal



Di sekitar AIT, basikal ada di mana-mana sahaja. Digunakan oleh sesiapa sahaja, kekanak, dewasa and veteren even cleaner. Nasib baik sapu sampah pun tak naik basikal. Bagus sangat. Menyihatkan badan. Selamatkanlah alam sekitar dari pencemaran udara.

Cycling to every where, any time, any one.


parking basikal lagi


parking basikal jugak


Setiap jalan sesuai untuk berbasikal




Jalan-jalan ke Futer Park



lets starting


Dah penat meredah lautan manusia, plus window shopping jer

5 comments:

permata said...

bestnye nek basikal... ^_^

snowss said...

seronok nampak pi oversea...Sawadikap kap pungkap...ikan siakap...hehe

Tarhatakiran said...

best sangat nek basikal...sihatkan badan, save environment

kak sue: seronok.... bab makan sakit.

kap kun ka..da

laveNder freak0~ said...

bestnye org tu g bangkok..
lg best kalo bwk balik ole2..huahua~

Tarhata Kiran said...

erk...huk huk...lekat air...

sorry cik levender...ana 'terlupa' nak letak bujet tu... takper2...insyAllah kalau melancong lain kali kita beli ek... melancong kat kelantan ke..hehe

nanti akhawat boleh g melancong ke bangkok plak. bawak megi dan biskut bebanyak. takut kebulur..