Tuesday, June 25, 2013

Walking before the birth session


Bismillah…
Seminggu dua sebelum bersalin tu abi bawak kami g jalan-jalan so that ummi banyak berjalan untuk mudahkan bersalin memandangkan dah dekat dengan tarikh. Disamping tu boleh lah merehakan fikiran. Kami pun memang dah lama tak berjalan. Best.

We are going to Putrajaya. Asyik-asyik putrajaya… ummi suka sebab putrajaya cantik. First kitorang nak perdi ke Taman Botani jer… abi nak riding with Hamnah. Tunggu punya tunggu kaunter tu bukak……teteeetttt basikal dah sold out. Ok….. we ask for boat…. Owh rupanya kena pergi ke somewhere which is dekat dengan Masjid Putra. Sementara tu menunggu kaunter bukak maka kami jalan-jalan lagi… owh…rupanya ada lagi kawasan masjid putra yang saya tak pernah jelajah, which is yang underground tu…hooooo….poor me…

Kami merupakan penumpang first boat pada pagi yang berbahagia itu…
Round dalam tasik putrajaya melihat banyak bangunan yang cantik-cantik…. Sambil koya macam naik boat kat dalam laut tu kan….haha

After round kat dalam tasik tu…. Kami bergambar bersama peacock… huuuuuu.. Hamnah teruja sangat dengan peacock tu… Warna-warni sungguh cantik.


Berjalan dan memanjat ke kereta..

One week after that kami ke pesta buka Selangor di Shah Alam.. so that ummi boleh jalan-jalan lagi.. actually banyak berdiri belek buku dari berjalan… Jalan macam itik.. owhhh…. Lupa amik gambar…hoho

After that abi ajak pergi ke petrosains. Plus sesat jalan dari Shah Alam nak ke KLCC maka kami tidak berkesempatan ke petrosains. Cuma sempat sampai di KLCC dalam waktu yang sudah tidak mencukupi. Maka kami round dalam KLCC sajalah. Huuuuhhhh sebenarnya ummi tak suka round dalam KLCC tu. Macam jumpa orang tak pakai baju sana-sini…. Malu I tau….





No comments: