Tuesday, October 29, 2013

Formula Diet Saya

Fuh.......
Lega semalam dah jumpa super visor untuk present progress. Sebelum tu bukan main risau takut kena sembur. Mana taknya dah over due date and draf jurnal tak siap sepenuhnya. Pagi semalam kelam kabut siapkan anak2 untuk ke taska sambil fikirkan apa lagi yang nak ditambah pada draf jurnal. Sampai tak lalu nak breakfast. Makan dua tiga keping biskut hasil ramasan Hamnah, tu pun sebab terpaksa telan takut membazir. Sampai lab sambung writing lagi and seterusnya pergi jumpa SV dengan penuh debaran dan doa sepanjang jalan..

Alhamdulillahhhh......................... 

Yeay.....super visor tak marah...

Ok perbincangan berterusan selama 3 jam ++. Beginilah perbincangan yang berlaku bila dapat SV yang sangat rajin bahkan workaholic dan sangat mengambil berat berkenaan hasil kajian kita. Dah dekat nak habis tu barulah terasa lapar dan dalam kepala dah set nak pergi cafe fakulti untuk menikmati makan tengahari. Tut-tup dapat call, "Zura, Nawar nangis dari tadi tak berhenti, bagi susu pun tak mahu"... hmmmmmm. Perut kembali redha bahawa dia tak perlu diisi dulu.

Kemas barang-barang yang banyak perlu dibawa balik. Singgah juga cafe sambil mencari apa yang boleh dimakan. Hanya beli roti dan..  Badan pn dah penat, ditambah rasa malas nk masak bila takder gu nak makan ni maka tak masak. Maka tak makan nasik lah saya semalam. 

Hari sebelumnya tu pun tak makan apa sangat. Masak juga utk dinner spy hamnah makan. Pelik pula jadinya, biasanya sentiasa lapar, pagi, tengahari dan malam akan makan berat. Walaupun tengahari tu makan sorang jugak pun sebab zauj pergi kerja. 

Adakah ini formula untuk diet dan mendapatkan berat asal semula???? 

Kalu macam tu en. zauj boleh la pergi outstation slalu supaya saya boleh kurangkan makan. hehehe... gitu?

Inilah dia Cik pUtri Nawar Aqilah yang nangis tanak minum susu tu. Ummi baru jer plan nak tinggalkan dia kat taska untuk meneruskan perjuangan master ni dengan lebih tekun lagi. 

Ini pula Cik Putri Bintang Bestari Hamnah Mursyidah masa umur setahun+


Bergaya ke tak bergaya tu mak datin kita

Zassss......

No comments: